بررسی اثر دو سطح انرژی و طول مدت پروار بر عملکرد بره های نر چالشتری

مرتضی کرمی

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 3-16

چکیده
  این پژوهش جهت بررسی اثر دو سطح انرژی و طول مدت دوره پروار بر خصوصیات رشد بره های نر بومی چالشتری اجرا گردید. برای این منظور تعداد 64 رأس بره  شیرگیری شده با جیره ای شامل دو سطح 3/2 و 5/2 مگاکالری در کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم در دو دوره 90 و 120 روزه، پروار گردیدند.آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل 2×2  انجام شد.پروتئین ...  بیشتر

تاثیر تیمار کوتاه مدت با پروژسترون و زمان تزریق ∝PGF2 بر عملکرد تولید مثل میش های فراهانی در فصل تولید مثل

آزاده میرشمس الهی

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 17-26

چکیده
  این پژوهش به منظور مقایسه روش های مختلف همزمان سازی فحلی کوتاه مدت در گوسفند فراهانی و تعیین مناسب ترین روش از نظر راندمان اجرا گردید. برای این منظور، تعداد 123 راس میش توده فراهانی در یکی از دامداری های روستای رباط ترک شهرستان دلیجان استان مرکزی انتخاب و پس از اطمینان از سلامت جسمانی، به طور تصادفی به 5 گروه آزمایشی تقسیم شدند. برنامه ...  بیشتر

اثر فصل بر میزان آلودگی میکروبی لاشه گوسفند ‌‌و بز در کشتارگاه های سنتی استان تهران

زهرا عبادی

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 27-32

چکیده
  در این تحقیق، میزان آلودگی میکروبی لاشه دامهای سبک کشتار شده در کشتارگاههای سنتی استان تهران، در فصول تابستان و زمستان مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد 30 لاشه گوسفند ‌‌و ‌بز از کشتارگاههای سنتی‌ شهرستانهای ری، شهریار و اسلامشهر بطور تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در انتهای خط کشتار و قبل از مرحله توزیع، از لاشه‌ دامها ...  بیشتر

تغییر مواد معدنی گوشت شتر تک کوهانه (Camelus dromedarius) طی دوره‌های مختلف پروار

زهرا عبادی

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 33-38

چکیده
  در این تحقیق میزان مواد معدنی گوشت شتر طی دوره های مختلف پروار مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد 12 نفر شتر تک‌کوهانه (Camelus dromedarius) با جیره مشخص طی دوره‌های شش و نه ماه پروار شدند. سن شروع پروار شترها 12 ماهگی بود و ترکیب خوراک شامل 25% یونجه، 25% کاه و 50% کنسانتره (حاوی 55% جو، 20%  سبوس، 15%  تفاله چغندر، 8%  کنجاله تخم پنبه و 2% نمک) ...  بیشتر

کاهش میزان آفلاتوکسین درخوراک دام با استفاده از اسانس گیاه مرزه

لاله یزدانپناه گوهرریزی

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 39-46

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی اثر استفاده ازاسانس مرزه بر میزان آفلاتوکسین تولیدی در خوراک دام توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاهی انجام گردید. به این منظور نمونه‌های خوراک دام توسط دستگاه اتوکلاو استریل گردیدند. به هر نمونه 300 گرمی خوراک دام مقدار 2 میلی‌لیتر اسپور قارچ و 3 میلی‌لیتر از اسانس مرزه با غلظت‌های صفر، 300، 400، 500 ...  بیشتر

تخمین انرژی قابل دسترس علوفه مراتع ایلام بر اساس روش آزمایشگاهی تیلی و تری و با استفاده از مدل های ریاضی

حسین غلامی؛ محمد بابایی؛ ناصر تیمور نژاد

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 47-54

چکیده
  این پژوهش به منظور به دست آوردن معادلات تخمین انرژی از داده های تولید شده در مورد علوفه مراتع ایلام و در نهایت تکمیل جداول استاندارد انرژی و مواد مغذی خوراک‌های دام و طیور ایران انجام گرفت. داده ها از آزمایشگاه تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و گزارشات نهایی طرح های تحقیقاتی گرفته شد. از آزمایشات تعیین قابلیت هضم به روش آزمایشگاهی ...  بیشتر

اثرات سطوح مختلف اسید آمینه متیونین بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی آرین 386 در دوره آغازین

سید عبداله حسینی؛ حسین جوزانی؛ هوشنگ لطف الهیان

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 55-68

چکیده
  به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف اسید آمینه متیونین بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه­ های خونی جوجه ­های گوشتی در دوره آغازین، آزمایشی با استفاده از 700 قطعه جوجه گوشتی آرین 386 در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با 7 تیمار، 5 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 38/0، 43/0، 48/0، 53/0، 58/0، 63/0 و 68/0 درصد اسید آمینه متیونین بود. ...  بیشتر

تعیین اثرات میوه کهور همراه و بدون آنزیم بر عملکرد جوجه های گوشتی

سیروس نوروزی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ مجید منایی

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 69-78

چکیده
  این تحقیق به منظور تعیین اثرات سطوح مختلف میوه کهور، همراه و بدون آنزیم  بر عملکرد جوجه­های گوشتی یک روزه سویه تجاری آرین به مدت 7 هفته انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل 2×4 شامل چهار سطح میوه کهور (صفر، 5، 10 و 15 درصد) و دو سطح آنزیم (صفر و  05/0 درصد جیره غذایی) اجرا گردید. تعداد 640  قطعه جوجه گوشتی ...  بیشتر

اثرات اسانس پونه کوهی، پروبیوتیک و آنتی‌بیوتیک بر عملکرد و پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی

میلاد توکلی؛ سید عبداله حسینی؛ ابوالفضل زارعی

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 79-92

چکیده
  به منظور بررسی اثر اسانس پونه کوهی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ­های ایمنی در جوجه­های گوشتی آرین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 500 قطعه جوجه­ی گوشتی با 5 تیمار شامل، 1- تیمار شاهد، 2- جیره حاوی پروبیوتیک(پروتکسین)150 میلی­گرم در کیلوگرم ، 3- جیره حاوی آنتی‌بیوتیک(آویلامایسین) 150 میلی گرم در کیلوگرم، 4- جیره حاوی اسانس ...  بیشتر

بررسی روند مطالعات علمی مربوط به شتر در جهان

مهناز صالحی

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، صفحه 93-102

چکیده
  شتر  یک دام چندمنظوره در تولید شیر، گوشت، الیاف و پوست شناخته می‌شود که برای حمل و نقل، بارکشی، سوارکاری، شخم‌زنی و خیلی از فعالیت‌های کشاورزی نیز بکار می‌رود. هدف از مقاله حاضر، تجزیه و تحلیل وضعیت مطالعات شتر در سطح دنیا، بالاخص روند آن طی 1960 تا 2014 میلادی است. زمینه اصلی این مقاله بررسی مطالعات شتر و ارائه بعضی از نکات در مورد ...  بیشتر