در این تحقیق، میزان آلودگی میکروبی لاشه دامهای سبک کشتار شده در کشتارگاههای سنتی استان تهران، در فصول تابستان و زمستان مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد 30 لاشه گوسفند و بز از کشتارگاههای سنتی شهرستانهای ری، شهریار و اسلامشهر بطور تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در انتهای خط کشتار و قبل از مرحله توزیع، از لاشه دامها نمونه برداری شد. نمونهها با پوشش استریل محفوظ شده و تحت شرایط کنترل شده و سرد به آزمایشگاه انتقال داده شدند. ویژگیهای میکروبی شامل شمارش کلی میکروارگانیسمها (توتالکانت)، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس، کپک ومخمر و سرمادوستها تعیین گردید. همچنین احتمال وجود اشریشیاکلی و سالمونلا در گوشت، مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بررسی نشان داد که مقدار بار میکروبی لاشهها در فصول مورد بررسی با یکدیگر تفاوت معنیدار داشت و با افزایش برودت هوا از میزان آلودگی میکروبی لاشه ها کاسته شد. لگاریتم تعداد کلنی در هر گرم (LogCFU/g) توتال کانت، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس، کپکومخمر و سرمادوستها در فصل تابستان بترتیب LogCFU/g14/0±35/5، 20/0±30/3، 12/0±36/2، 15/0±64/1 و 20/0±25/4 ودر فصل زمستان، بترتیب LogCFU/g 14/0±83/4، 20/0±07/2، 12/0±03/2، 15/0±17/1 و 20/0±82/3 بدست آمد. در فصول مورد بررسی لاشههای گوسفند وبز فاقد سالمونلا بودند، ولی باکتری اشریشیاکلی در تمامی نمونههای کشتارگاهی مشاهده شد.
عبادی, زهرا. (1393). اثر فصل بر میزان آلودگی میکروبی لاشه گوسفند و بز در کشتارگاه های سنتی استان تهران. علوم و فنون دامپروری, 3(13), 27-32. doi: 10.22092/aasrj.2015.100877
MLA
زهرا عبادی. "اثر فصل بر میزان آلودگی میکروبی لاشه گوسفند و بز در کشتارگاه های سنتی استان تهران". علوم و فنون دامپروری, 3, 13, 1393, 27-32. doi: 10.22092/aasrj.2015.100877
HARVARD
عبادی, زهرا. (1393). 'اثر فصل بر میزان آلودگی میکروبی لاشه گوسفند و بز در کشتارگاه های سنتی استان تهران', علوم و فنون دامپروری, 3(13), pp. 27-32. doi: 10.22092/aasrj.2015.100877
VANCOUVER
عبادی, زهرا. اثر فصل بر میزان آلودگی میکروبی لاشه گوسفند و بز در کشتارگاه های سنتی استان تهران. علوم و فنون دامپروری, 1393; 3(13): 27-32. doi: 10.22092/aasrj.2015.100877