تعیین ترکیبات شیمیائی، مواد معدنی و قابلیت هضم کاه خللر برای کاربرد در تغذیه دام های نشخوارکننده

مرتضی کرمی

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 3-10

چکیده
  هدف از اجرای این تحقیق تعیین ترکیبات شیمیائی، مواد معدنی و قابلیت هضم به روش آزمایشگاهی کاه خللر در استان چهار محال و بختیاری طی سه سال متوالی از سه اقلیم استان سرد و خشک (شهرکرد)، سرد و مرطوب (کوهرنگ) و گرم و مرطوب (لرد­گان) بود. ترکیبات شیمیائی و قابلیت هضم آنها با روش های آزمایشگاهی تعیین گردید و کلیه داده های بدست آمده دسته بندی و ...  بیشتر

برآورد پارامترها و روند های ژنتیکی برخی صفات اقتصادی در گوسفند نژاد کرمانی

نجمه کارگر؛ مختار علی عباسی؛ محسن شفیعی

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 11-22

چکیده
  به منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی و روندهای ژنتیکی، فنوتیپی و محیطی صفات مهم اقتصادی در گوسفند کرمانی داده های مربوط به وزن تولد،سه ماهگی، شش ماهگی، نه ماهگی، دوازده ماهگی، وزن پشم سالیانه، تعداد بره متولد شده درهرزایش میش، تعداد بره شیرگیری شده درهرزایش میش،کل وزن تولد به ازای هرمیش موردآمیزش،کل وزن شیرگیری به ازای هرمیش موردآمیزش ...  بیشتر

وضعیت پرورش گاومیش در مناطق روستایی شهرستان شوشتر

کاوه جعفری خورشیدی؛ قاسم مقصودی‌نژاد؛ اسحق کردنژاد

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 23-32

چکیده
  در این تحقیق وضعیت پرورش این حیوان از لحاظ جایگاه، تغذیه، تولید شیر و تولید مثل مورد بررسی قرار گرفت و نتایج به دست آمده در مورد برخی از خصوصیات مهم به شرح ذیل بوده است: از لحاظ ترکیب گله سهم گاومیش‌های مولد، گاومیش نر و گوساله‌های نر و ماده به ترتیب 66.7، 8.3 و 25 درصد می‌باشد. گاومیش‌های مولد حداقل 3 تا حدّاکثر 17 زایش در طول دوره‌ی نگه‌داری ...  بیشتر

اثرات جایگزینی دانه جو با ذرت بر عملکرد پروار بره های نر

نادر پاپی؛ مهدی کوهستانی؛ قاسم مقصودی نژاد؛ احمد اکبری کله سر؛ مجید ارفعی بیدگلی

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 33-42

چکیده
  هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات جایگزینی جو با ذرت بر عملکرد پروار بره­های نر بود. در این آزمایش تعداد 25 رأس بره­­ی نر 6 تا 7 ماهه­ با میانگین وزن 4/3 ± 22/31 کیلوگرم، در قالب طرح  کاملاً تصادفی با پنج تیمار (جیره غذایی) و پنج تکرار در هر تیمار مورد استفاده قرار گرفت. جیره­ یک دارای 50 درصد جو و بدون ذرت بود و در جیره­های دو ...  بیشتر

تعیین ارزش غذایی دانه تاج خروس و استفاده از آن در جیره غذایی جوجه های گوشتی

اکبر یعقوبفر؛ علیرضا صفامهر؛ هیمن قادری

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 43-50

چکیده
  این آزمایش به منظور تعیین ارزش غذایی و بررسی اثرات استفاده از دانه­ تاج خروس[1] (واریته­ الترا) در جیره غذایی، بر عملکرد و صفات لاشه­ی جوجه های گوشتی انجام گرفت. ترکیبات شیمیایی دانه تاج خروس شامل ماده خشک، پروتئین خام، فیبر خام، خاکستر، چربی خام به ترتیب 0/91، 5/17، 4/8 ، 7/2 و 4/5 درصد در ماده خشک  بود،  انرژی خام و انرژی قابل متابولیسم ...  بیشتر

تعیین عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با دانه ماشک اتوکلاو شده

محمد حسین نعمتی؛ پیمان حدادی

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 51-58

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح و عمل‌آوری‌های مختلف دانه ماشک بر عملکرد جوجه‌های گوشتی با استفاده از تعداد 400 قطعه جوجه‌ی نر سویه کاب 500 در قالب طرح کاملا تصادفی با ده تیمار و چهار تکرار انجام شد. گروه‌های آزمایشی شامل جیره‌ بر پایه ذرت و کنجاله سویا به عنوان گروه شاهد، جیره حاوی دانه ماشک خام و عمل‌آوری شده با آب و اتوکلاو ...  بیشتر

تعیین ارزش غذایی و قابلیت هضم بقایای ذرت دانه ای در استان کرمان به روش In vivo

سید علی موسوی سعید؛ لاله یزدان پناه؛ مسعود خوارزمی؛ حسین غلامی

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 59-64

چکیده
  از سه منطقه عمده کاشت ذرت دانه‌ای در استان کرمان (شهرستان‌های جیرفت، کهنوج و بافت) از بقایای ذرت نمونه‌ برداری به عمل آمد. مقدار نمونه‌ها به حدی بود که جهت مصرف اختیاری و قابلیت هضم کفایت می‌نمود. پس از خرد کردن نمونه‌ها توسط دستگاه علوفه خرد‌کن از هر نمونه مجدداً نمونه‌برداری گردید. به منظور جبران کمبود پروتئین خام بقایای ذرت ...  بیشتر

بررسی اثر چرای دام بر تغییرات پوشش گیاهی (مطالعه موردی: مراتع شهرستان ماکو)

محمدرضا طاطیان؛ رضا تمرتاش؛ قهرمان قوردویی میلان؛ حمیدرضا سعیدی گراغانی

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 65-72

چکیده
  علیرغم اهمیت پوشش گیاهی در تأمین نیاز دام ها و پروتئین موردنیاز کشور، متأسفانه امروزه سیر نزولی توان بالقوه تولید در عرصه­های طبیعی مشاهده می شود. بر همین اساس، تغییرات پوشش گیاهی تحت تأثیر چرای دام، در سه سایت چرایی مراتع شهرستان ماکو مورد مطالعه قرار گرفت. پس از تعیین واحدهای کاری مشابه بر روی نقشه های توپوگرافی، محدوده مناطق ...  بیشتر

تعیین ترکیبات شیمیایی و فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری تفاله‌ مرکبات تولید شده در استان مازندران

کاوه جعفری خورشیدی؛ غلامرضا مختارپور

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 73-84

چکیده
  این تحقیق به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری تفاله مرکبات شامل  ماده‌خشک، ماده‌آلی، پروتئین‌خام، دیواره ‌سلولی و دیواره سلولی منهای همی‌سلولز، خاکستر و کلسیم از چهار رأس گوسفند یک ساله فیستوله‌گذاری شده در شکمبه از توده نژادی زل با میانگین وزنی2 ± 38  کیلوگرم استفاده شد. دام‌های آزمایشی در طول ...  بیشتر

اثر اسیدهای پروپیونیک و استیک بر حفظ ارزش غذایی یونجه مرطوب (30 درصد) طی نگهداری

حسن فضائلی؛ عبدالحسین معیر؛ حسین شفیعی ورزنه؛ علی فرهپور

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 85-94

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثرات اسید های آلی بر حفظ ارزش غذایی علف یونجه با رطوبت 30 درصددر قالب طرح کرت های خرد شده در زمان با چهارتیمار شامل 1) شاهد بدون استفاده از اسید،  2) اسید پروپیونیک خالص به نسبت 1 درصد،  3) اسید استیک خالص به نسبت 3 درصد،  4) مخلوط دو اسید با نسبت  8/0 درصد پروپیونیک و 6/0 درصد استیک (براساس درصد وزنی یونجه حاوی ...  بیشتر

تعیین کربوهیدرات های دیواره سلولی ارقام دانه تریتیکاله مورد استفاده در تغذیه طیور

حسین غلامی؛ اکبر یعقوبفر؛ احمد رضا کوچکی

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، صفحه 95-104

چکیده
  در این تحقیق کربوهیدرات های دیواره سلولی (محلول، غیر محلول) تعداد 13 رقم دانه تریتیکاله با استفاده از کیت های آزمایشی مگازیم  (Megazyme) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین (حداکثر و حداقل)  کربوهیدرات های دیواره سلولی  شامل بتاگلوکان کل، بتاگلوکان محلول و نامحلول، آرابینوزایلان کل، پلی ساکارید های غیر نشاسته  محلول و  ...  بیشتر