به منظور بررسی اثر اسانس پونه کوهی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخهای ایمنی در جوجههای گوشتی آرین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 500 قطعه جوجهی گوشتی با 5 تیمار شامل، 1- تیمار شاهد، 2- جیره حاوی پروبیوتیک(پروتکسین)150 میلیگرم در کیلوگرم ، 3- جیره حاوی آنتیبیوتیک(آویلامایسین) 150 میلی گرم در کیلوگرم، 4- جیره حاوی اسانس پونه کوهی 200 میلیگرم در کیلوگرم خوراک و 5- جیره حاوی اسانس پونه کوهی400 میلیگرم در کیلوگرم خوراک در چهار تکرار، هر تکرار 25 قطعه جوجه گوشتی آرین در سن یکروزه (مخلوط نر و ماده) به مدت 42 روز انجام شد. در سن 42 روزگی از هر تکرار 2 قطعه (یک خروس و یک مرغ)پرنده به طور تصادفی انتخاب و جهت بررسی اجزاء لاشه ذبح گردیدند. وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی، ماندگاری و شاخص تولید در سن 42 روزگی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. وزن نسبی لاشه و اجزای مختلف لاشه (بجز کبد) تحت تأثیر هیچ یک از تیمارها قرار نگرفت. درصد هتروفیل در جیره حاوی 200 میلی گرم پونه کوهی بیشترین مقدار (20/30) و اختلاف معنیداری (05/0>p) با تیمارهای حاوی 400 میلیگرم در کیلوگرم پونه کوهی و گروه کنترل داشت. نسبت هتروفیل به لنفوسیت در گروه حاوی 200 میلیگرم در کیلوگرم پونه کوهی بیشترین مقدار (449/0) و اختلاف معنیداری (05/0>p) با گروه حاوی 400 میلیگرم در کیلوگرم پونه کوهی و گروه کنترل داشت (به ترتیب 385/0 و 381/0). نتایج این پژوهش بیانگر تاثیر گیاه دارویی پونه کوهی بر ایمنی سلولی در جوجههای گوشتی است.
توکلی, میلاد, حسینی, سید عبداله, & زارعی, ابوالفضل. (1393). اثرات اسانس پونه کوهی، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک بر عملکرد و پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی. علوم و فنون دامپروری, 3(13), 79-92. doi: 10.22092/aasrj.2015.100883
MLA
میلاد توکلی; سید عبداله حسینی; ابوالفضل زارعی. "اثرات اسانس پونه کوهی، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک بر عملکرد و پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی". علوم و فنون دامپروری, 3, 13, 1393, 79-92. doi: 10.22092/aasrj.2015.100883
HARVARD
توکلی, میلاد, حسینی, سید عبداله, زارعی, ابوالفضل. (1393). 'اثرات اسانس پونه کوهی، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک بر عملکرد و پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی', علوم و فنون دامپروری, 3(13), pp. 79-92. doi: 10.22092/aasrj.2015.100883
VANCOUVER
توکلی, میلاد, حسینی, سید عبداله, زارعی, ابوالفضل. اثرات اسانس پونه کوهی، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک بر عملکرد و پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی. علوم و فنون دامپروری, 1393; 3(13): 79-92. doi: 10.22092/aasrj.2015.100883