تغذیه طیور
اثرات سطوح مختلف مکمل‌های معدنی و ویتامینی در جیره پیش آغازین بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی در جوجه‌های گوشتی

محمد ولی زادگاه؛ علی نوبخت

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 3-12

چکیده
  این آزمایش جهت ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف مکمل‌های معدنی و ویتامینی در دوره پیش آغازین(1 تا 10 روزگی) بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308 در یک طرح کاملاً تصادفی در 5 تیمار، 4 تکرار و با 20 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. گروه‌های آزمایشی ...  بیشتر

نشخوارکنندگان
مطالعه توازن مواد مغذی در جیره گاوهای شیری صنعتی استان مرکزی

آزاده میرشمس الهی؛ رمضانعلی عزیزی

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 13-24

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی وضعیت مدیریت تغذیه و خوراک‌دهی گاوداری‌های شیری صنعتی استان مرکزی و مقایسه بین وضعیت موجود ومطلوب واحدها انجام شد. به منظور اجرای آن گاوداری‌ها از نظر ظرفیت گاو مولد به سه طبقه 30 تا 85 رأسی، 86 تا 160 رأسی و بیشتر از160 رأس دسته بندی شده و با استفاده از روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی شده اقدام به انتخاب 20 درصد از کل ...  بیشتر

نشخوارکنندگان
تأثیر نمره وضعیت بدنی قبل از جفتگیری بر عملکرد تولیدی میش لری بختیاری

محسن باقری

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 25-30

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی تأثیر نمره وضعیت بدنی میشها قبل از جفتگیری بر وزن تولد و وزن شیرگیری برهها انجام شد. سیصد رأس میش لری بختیاری پرورش یافته در یک گله روستایی یک روز قبل از رها سازی قوچ در گله مورد ارزیابی نمره وضعیت بدنی قرار گرفتند. وزن تولد و وزن شیرگیری برهها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میشهای دارای نمره وضعیت بدنی 3/5 بیشترین ...  بیشتر

نشخوارکنندگان
مقایسه خصوصیات کمی و ارزش غذایی علوفه سه رقم تاج خروس در مزارع استان البرز

امیررضا صفائی؛ مرتضی رضایی؛ عبدالامیر راهنما

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 31-42

چکیده
  هدف این تحقیق، تعیین خصوصیات کمی و کیفی علوفه سه رقم تاج خروس با نام‌های خارکفسکی، سیم و لورآ، در مزارع استان البرز، بود. بدین منظور، علوفه سه رقم تاج خروس، در مرحله بعد از گلدهی و قبل از بذردهی، برداشت شد. نمونه برداری تصادفی از 15 نقطه (یک متر مربعی) مزارع کشت تاج‌خروس انجام شد. خصوصیات کمی شامل ارتفاع‌بوته و وزن‌تازه‌بوته بود. همچنین ...  بیشتر

مدیریت پرورش
بررسی ساختار هزینه و فایده ناشی از مقیاس عملکردی در مزارع پرورش مرغ گوشتی استان تهران

احمد ناجی زواره؛ هدی جواهری بار فروشی؛ محمود منصوب بصیری

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 43-54

چکیده
  صنعت مرغداری با تولید بیش از یک میلیون تن گوشت مرغ، نقش مهمی در تامین پروتئین مورد نیاز کشور به عهده دارد و یکی از اقلام مهم در سبد خانوارها محسوب می‌شود، به طوری که با مصرف سرانه سالانه 87 کیلوگرم رتبه اول را در میان گروه گوشت‌ها به خود اختصاص داده است، همچنین از لحاظ سهم هزینه‌ای، 27 درصد از هزینه‌های گروه گوشت‌های سبد خانوارها را ...  بیشتر

صنایع غذایی و الیاف
مقایسه ویژگیهای کیفی مو در دم و یال اسب های ترکمن، عرب و اسبچه خزر

سیما ساورسفلی؛ سعید پرناک؛ مهناز صالحی؛ رضا سید شریفی

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 55-62

چکیده
  هدف از این تحقیق ارزیابی خصوصیات کیفی موی یال و دم اسب های بومی ایران بود. بدین منظور تعداد 30 رأس از سه نژاد اسبچه خزر، اسب ترکمن و اسب عرب انتخاب شد و نمونه موی یال و دم از هر یک برداشت گردید. نتایج نشان داد، میانگین و اشتباه معیار صفات اندازه‌گیری شده برای موی یال و دم به ترتیب در مورد رطوبت بازیافتی 2/0 ± 9/6 و 6/0 ±2/8 درصد، رطوبت موجود ...  بیشتر

نشخوارکنندگان
تعیین ارزش غذایی کاه کنجد در استان بوشهر به‏ منظور استفاده در تغذیه بز

امیر ارسلان کمالی؛ محمود دشتی زاده؛ عبدالمهدی کبیری فرد

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 63-70

چکیده
  در حال حاضر سالانه حدود 2800 تن کاه کنجد در استان بوشهر به‏دست می‏آید که پس از برداشت محصول، بدون استفاده باقی می‏ماند. این تحقیق به‏منظور تعیین ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم کاه کنجد در استان بوشهر انجام شد. برای انجام این کار، ابتدا مناطق دارای کشت کنجد در استان مشخص شد و سپس نمونه‏های مورد نیاز از کاه کنجد جمع‏آوری و ترکیب شیمیایی ...  بیشتر

بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی
بررسی چند شکلی ژن IGF-I و ارتباط آن با صفات تولیدی در مرغ بومی آذربایجان غربی

حمیدرضا سیدآبادی؛ مهدی سید بابایی؛ ابوالفضل قربانی؛ نصرت الله ضرغامی

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 71-76

چکیده
  هرچند انتخاب مرسوم بر اساس ارزش‌های ژنتیکی در جوجه‌های گوشتی موجب بهبود درسرعت رشد و بازده تولید گوشت در طی چند دهه گذشته شده است، ولی بدلیل همبستگی منفی بین صفات تولیدی و شایستگی، امروزه اصلاح نژاد در طیور با مشکل مواجه شده است. لذا انتخاب چند صفتی برای بهبود همزمان در این صفات تنها بر اساس انتخاب ژنتیکی مشکل می‌باشد. بنابراین انتخاب ...  بیشتر

تغذیه طیور
تاثیر اسانس گیاه مورت (Myrtus communis) بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، باکتری‌های روده کور سکوم و بافت شناسی ریخت شناسی ایلئوم در جوجه های گوشتی

میلاد منافی؛ ناصر نجیب زاده؛ مهدی هدایتی

دوره 5، شماره 20 ، آذر 1395، صفحه 77-86

چکیده
  به منظور بررسی مقایسه اثرات اسانس گیاه دارویی مورت با آنتی‌بیوتیک محرک رشد بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، میزان باکتری‌های سکومی و ریخت شناسی ایلئوم در جوجه‌های گوشتی مطالعه‌ایی در قالب طرح پایه کاملا" تصادفی با 300 قطعه جوجه گوشتی از سویه تجاری راس 308 با 5 گروه آزمایشی و 3 تکرار با 20 قطعه جوجه گوشتی یک روزه مخلوط نر و ماده، در هر واحد ...  بیشتر