ژنتیک مولکولی
بررسی چند شکلی ژن چند قلو زایی (Fec B) در گوسفند زندی با استفاده از تکنیک RFLP-PCR

لیدا طاهرخانی؛ علیرضا نوشری؛ بهزاد همتی

دوره 5، شماره 19 ، شهریور 1395، صفحه 3-8

چکیده
  در این تحقیق به منظور بررسی چند شکلی ناحیه ای از ژن بورولا از تعداد 170 راس گوسفند زندی از محل دامداری طرح محوری اصلاح نژاد قوچ زندی واقع در استان قم استفاده شد. استخراج DNA به روش salting out از نمونه های خون تهیه شده از گوسفندان انجام شد. واکنش زنجیره ای پلیمراز(PCR) برای تکثیر قطعه 190 جفت بازی از ناحیه اگزون 8 ژن FecB قابل دسترسی در سایت NCBI انجام ...  بیشتر

تغذیه طیور
اثرات استفاده از چربی‌های اشباع و غیراشباع و مدت نگهداری جیره بر عملکرد، صفات لاشه و لیپیدهای خون جوجه‌های گوشتی در هوای گرم

اتابک شاددل؛ علی نوبخت

دوره 5، شماره 19 ، شهریور 1395، صفحه 9-20

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از چربی‌‌های اشباع و غیراشباع و طول مدت نگهداری جیره آماده بر عملکرد، صفات لاشه و لیپیدهای خون جوجه‌های گوشتی در هوای گرم صورت گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل (5×2) شامل 5 سطح چربی (صفر، 3 درصد پیه گاوی، 6 درصد پیه گاوی، 3 درصد روغن کلزا و 6 درصد روغن کلزا) و دو مدت نگهداری جیره آماده (6 و 12 روز) ...  بیشتر

نشخوارکنندگان
اثر جیره کامل بلوک شده بر عملکرد پروار بره های نر لری بختیاری

محسن باقری؛ حسن فضائلی؛ محمدعلی طالبی

دوره 5، شماره 19 ، شهریور 1395، صفحه 21-32

چکیده
  این تحقیق با هدف بررسی اثر خوراک کامل بلوک شده بر عملکرد پروار برههای نر لری بختیاری انجام شد. به همین منظور تعداد 24 رأس بره نر سالم با میانگین وزن زنده 3/08±41/1 کیلوگرم و سن 4/5 ماه، از یک گله انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه 12 رأسی، برای دریافت دو شکل فیزیکی خوراک: 1- خوراک مخلوط کامل (تیمار مخلوط) و 2- خوراک کامل بلوک شده (تیمار بلوک) ...  بیشتر

فیزیولوژی دام
افزایش بازده اقتصادی گوسفند شال با کنترل خویشاوندی در گله های کوچک

هدی جواهری بارفروشی؛ حسن صادقی پناه؛ نادر اسد زاده

دوره 5، شماره 19 ، شهریور 1395، صفحه 33-42

چکیده
  استفاده از قوچ‌های غیر خویشاوند با فنوتیپ مناسب، می‌تواند تأثیر مثبتی بر کیلوگرم بره از شیر گرفته شده به ازاء هر رأس میش در معرض جفتگیری و در نتیجه افزایش بازده اقتصادی گله داشته باشد. با هدف نشان دادن این اثر، از بین ۸۰ رأس بره‌ی نر شال یک ساله (شیشک نر)، تعداد چهار رأس که از نظر سرعت رشد، امتیاز وضعیت بدنی ، وزن بدن و اندازه دنبه بهتر ...  بیشتر

صنایع غذایی و الیاف
بررسی اثر جایگزین چربی بر پایه کربوهیدرات و پروتئین ؛ بتا گلوکان جو وکنسانتره پروتئین آب پنیر(WPC)، بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و حسی ماست کم چرب

زهرا بهلولی؛ حمید رضا مهدوی عادلی؛ رضوان پور احمد

دوره 5، شماره 19 ، شهریور 1395، صفحه 43-52

چکیده
  هدف از تحقیق حاضر تولید ماست کم چرب حاوی مخلوط کنستانتره پودرآب پنیر و بتاگلوکان و مقایسه آن با نمونه شاهد بود. بر این اساس 9 تیمار مطابق با طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل طراحی گردید. خواص فیزیکوشیمیایی و حسی نمونه های ماست کم چرب تولید شده طی 15 روز نگهداری در 4 درجه سانتی گراد، مورد مطالعه قرار گرفت. طبق بررسی به عمل آمده، اسیدیته ...  بیشتر

نشخوارکنندگان
تعیین وضعیت عناصر سنگین موجود در پشم گوسفندی و موی گاوی اطراف شهرک تخصصی روی در استان زنجان

محمد حسین نعمتی؛ سید سعید موسوی؛ کاوه احمدی

دوره 5، شماره 19 ، شهریور 1395، صفحه 53-62

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی تجمع عناصر سنگین در پشم گوسفند و موی گاو در اطراف شهرک تخصصی روی استان زنجان انجام شد. از پشم و مو دام‌ها به تعداد 10 نمونه از هر بافت در هریک از چهار جهت جغرافیایی (شمال،شرق، جنوب، غرب) نمونه‌گیری به عمل آمد. به منظور مقایسه وضعیت موجود در منطقه مورد مطالعه با مناطق غیر آلوده، منطقه شاهد نیز در نظر گرفته شد. در ...  بیشتر

نشخوارکنندگان
بررسی اثر تغذیه جایگزین شیرگوساله بر عملکرد بره‌های شیرخوار فراهانی

رمضانعلی عزیزی؛ آزاده میرشمس الهی؛ هرمز منصوری

دوره 5، شماره 19 ، شهریور 1395، صفحه 63-70

چکیده
  این پژوهش به منظور مقایسه تغذیه شیر میش با جایگزین شیر بر عملکرد بره‌های شیرخوار فراهانی انجام گردید. آزمایش به مدت 90 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی در یک گله بخش خصوصی در شهرستان محلات اجرا شد. برای این منظور تعداد 60 رأس بره نر با میانگین سنی 2±10 روز از توده بومی فراهانی از میش مادر جدا و در 4 گروه 15 رأسی (4 تیمار آزمایشی) مورد آزمایش ...  بیشتر

تغذیه طیور
اثرات استفاده از سطوح مختلف چربی رستورانی و ویتامین E بر عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ در مرغ‌های تخم‌‌گذار

علی نوبخت

دوره 5، شماره 19 ، شهریور 1395، صفحه 71-80

چکیده
  به منظور ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف چربی رستورانی و ویتامین E بر عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ در مرغ‌های تخم‌‌گذار آزمایش حاضر انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل(3×2) در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل 2 سطح ویتامین E(صفر و 150 میلی‌گرم در کیلوگرم خوراک) و 3 سطح چربی رستورانی (صفر، 5/2 و 5 درصد جیره) با تعداد 288 قطعه مرغ تخم‌گذار ...  بیشتر