نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی
نویسنده
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
چکیده
به منظور ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف چربی رستورانی و ویتامین E بر عملکرد و صفات کیفی تخممرغ در مرغهای تخمگذار آزمایش حاضر انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل(3×2) در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل 2 سطح ویتامین E(صفر و 150 میلیگرم در کیلوگرم خوراک) و 3 سطح چربی رستورانی (صفر، 5/2 و 5 درصد جیره) با تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویة های- لاین (W36)، در 6 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر واحد آزمایشی به مدت 12 هفته از سن 46 تا 58 هفتگی مرغها انجام گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از سطوح مختلف ویتامین E و چربی رستورانی اثرات معنیداری بر عملکرد و صفات کیفی تخممرغهای تولیدی در مرغهای تخمگذار ندارد(05/0<P). نتیجهگیری میشود که استفاده از چربی رستورانی تا سطح 5 درصد خوراک مرغهای تخمگذار بدون داشتن اثرات سوء بر عملکرد و صفات کیفی تخممرغ آنها امکانپذیر بوده ولی استفاده از ویتامین E به مقدار 150 میلیگرم در کیلوگرم خوراک اثرات مثبتی در عملکرد و صفات کیفی تخم مرغها ندارد.
کلیدواژهها
موضوعات