بررسی زمان تلقیح مصنوعی در همزمان سازی فحلی به روش اوسینک در گاو

ابوالقاسم لواف؛ مهدی متوسل الحق؛ بهرام سلاسل

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 3-6

چکیده
  هدف این تحقیق، بررسی زمان تلقیح مصنوعی در همزمان سازی فحلی به روش اوسینک در گاو شیری، برای به­دست آوردن مناسب ترین نرخ آبستنی بود. در روش همزمانی تخمک ریزی(اوسینک) در روز صفر، هورمون GnRH به مقدار 5 میلی لیترتزریق شد و هفت روز بعد هورمون  PGF2α   به مقدار 2 میلی لیتر تزریق شد، سپس  مقدار 5 میلی لیتر  GnRH  در روز نهم تزریق شد ...  بیشتر

بررسی مقایسه ای سطوح مختلف عصاره آبی الکلی برگ گیاه آرتمیزیا با آنتی بیوتیک محرک رشد بر فراسنجه های عملکردی، بیوشیمیایی، ایمنی و جمعیت باکتریایی روده کور در جوجه های گوشتی سویه تجاری راس 308

میلاد منافی؛ مریم یزدان پور؛ مهدی هدایتی

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 7-20

چکیده
  در این آزمایش به منظور بررسی اثر مصرف عصاره آبی ­الکلی برگ گیاه آرتمیزیا در دو سطح مختلف بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، پاسخ ایمنی و جمعیت باکتری‌های سکوم جوجه‌های گوشتی در مقایسه با آنتی‌بیوتیک محرک رشد، 192 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری راس 308، در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 گروه آزمایشی، 4 تکرار و 12 مشاهده در هر تکرار مورد استفاده قرار ...  بیشتر

بررسی صفات وزن بدن و خصوصیات بیومتری در بزهای آمیخته بومی قم با بز کرکی بیرجندی

سیما ساورسفلی؛ ابوالقاسم لواف؛ مهناز صالحی؛ نورمحمد سوری؛ علی شهریار

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 21-27

چکیده
  هدف از انجام این تحقیق، بررسی آمیخته‌های حاصل از  بز نر بیرجندی با بزهای موئی ماده بومی قم  از لحاظ صفات وزن و بیومتری بود. به این منظور تعداد 38 راس بز  بومی و آمیخته در محدوده سنی 1 تا 4 سال انتخاب شد. وزن بدن و خصوصیات بیومتری(اندازه دور گردن، دور سینه، دور کپل، ارتفاع جدوگاه و طول بدن) بزها تعیین شد. داده‌ها با در نظر گرفتن اثر ...  بیشتر

تولید کرۀ کم چرب با طعم مارمالاد هویج

یدالله ترکاشوند

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 29-36

چکیده
  انواع کره کم چرب، بیش از هر چیز با جایگزین کردن شیر و ترکیبات پروتئینی آن مانند کازئینات و پروتئین آب پنیر، پروتئین های سویا و سایر محلول های پروتئینی، با قسمتی از چربی کره معمولی (با و بدون استفاده از مواد افزودنی)، تولید می شود. علاقه بسیاری از مردم نسبت به مصرف کره و مربا، می تواند بر پذیرش آن­ها نسبت به کره کم چربی که قسمتی از چربی ...  بیشتر

تعیین ترکیبات شیمیائی، مواد معدنی و قابلیت هضم کاه کسن در شرایط برون تنی

مرتضی کرمی

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 37-48

چکیده
  هدف از اجرای این پژوهش تعیین ترکیبات شیمیائی، موادمعدنی و قابلیت هضم در شرایط برون تنی کاه کسن در استان چهارمحال وبختیاری بود. این مطالعه طی سه سال متوالی در سه اقلیم استان شامل شهرکرد (سرد و خشک)، کوهرنگ (سرد و مرطوب) و لردگان (گرم و مرطوب) انجام شد. به منظور بررسی میزان ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام، فیبر خام، خاکستر، انرژی خام و مواد ...  بیشتر

مقایسه ترکیب اسیدهای چرب کوهان شتر بومی و آمیخته

زهرا عبادی

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 49-56

چکیده
  در این تحقیق ترکیب اسیدهای چرب کوهان شترهای تک کوهانه و آمیخته (یک و دوکوهانه) مورد بررسی قرار گرفت. بررسی اسیدهای چرب نشان داد که  میزان تری گلیسریدهای زنجیره‌های C8-C16 کوهان شتر بومی(تک کوهانه) کمتر از نمونه­های آمیخته است، ولی مقدار اسیدهای چرب استئاریک، اولئیک و لینولئیک درآن بیشتر از کوهان شتران آمیخته بود. میزان اسیدهای چرب ...  بیشتر

ارزیابی خصوصیات میکروبی و شیمیایی نوعی پنیر سنتی خیکی شمال استان سمنان

مهنوش پارسایی مهر؛ اشکان جبلی جوان؛ مریم عزیزخانی؛ کبری کیخسروی؛ علی مهدوی؛ مریم خزائی

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 57-64

چکیده
  پنیرهای سنتی دارای طعم و بوی مطبوع و نیز ارزش تغذیه­­ای بالایی هستند  و به عنوان یک منبع پروتئینی جایگاه ویژه­ای را می توانند در تغذیه افراد داشته باشند. ولی با این وجود، عدم رعایت اصول بهداشتی در تهیه این گونه محصولات، سبب آلودگی آن­ها شده و در صورت وجود میکروارگانیسم­های پاتوژن، می­توانند سلامت انسان را به خطر انداخته ...  بیشتر

تعیین قابلیت هضم میوه کهور (Prosopis Juliflora) به روش Ivivo و تجزیه پذیری دانه و میوه کهور به روش Insitu

بهاءالدین عالم زاده؛ بهاره طاهری؛ عزیز کردونی؛ سید مجید حسینی

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 65-72

چکیده
  کهور(Prosopis Juliflora)، از درختان مقاوم به خشکی می‌باشد که کشت آن در مناطق جنوب کشور گسترش یافته، علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و تثبیت شن های روان، میوه آن را می توان در تغذیه دام استفاده نمود. میوه این درخت شبیه لوبیا  است و دارای 18 الی20 دانه می‌باشد. میوه کهور دارای ارزش غذائی  بالایی  بوده که پس از رسیدن، به صورت خشک بر روی زمین ...  بیشتر

بررسی اسیدیته و زمان مناسب جذب باکتری استافیلوکوکوس اورئوس توسط بنتونیت سدیم در شرایط برون تنی

نرگس واسجی؛ ناهید مژگانی

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 73-80

چکیده
  بنتونیت، به عنوان یک عامل دارای خاصیت جذب بسیار بالا و مؤثر در جداسازی و اتصال به فلزات سنگین، داروها، باکتری­ها و سایر توکسین­ها از بدن شناخته شده است. دراین تحقیق، تاثیر تغییرات pH  (3 ،  4 و 5 )  بر جذب و واجذب  باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به بنتونیت سدیم مورد بررسی قرار گرفت. علاوه براین، با مجاور کردن باکتری استافیلوکوکوس ...  بیشتر

بررسی وضعیت برخی عناصر معدنی در خاک، علوفه و خون دام های منطقه شادگان در استان خوزستان

علی مصطفی طهرانی؛ سیدمجید حسینی

دوره 4، شماره 15 ، شهریور 1394، صفحه 81-90

چکیده
  تحقیق حاضر به منظور تعیین کمبود و نامیزانی عناصر معدنی در دام­های منطقه شادگان در استان خوزستان با استفاده از اطلاعات آماده آب آشامیدنی و داده­های حاصل از تجزیه خاک،‌ علوفه و خون انجام گرفت. در استان خوزستان ابتدا شهرستان­های مختلف از لحاظ تراکم جمعیت دامی شناسایی و سپس منطقه ابوعرابید در حاشیه تالاب شهرستان شادگان به عنوان ...  بیشتر