تعیین ارزش غذایی سه رقم کینوا (گیزا یک، روزادا و کیو 102) در سه مرحله برداشت

عزیز کردونی؛ مهرزاد طاوسی؛ جواد مهدوی مجد؛ بهاره طاهری دزفولی؛ زینب عنافجه

دوره 9، شماره 36 ، آذر 1399، صفحه 3-12

چکیده
  بقایای گیاهی کینوا شامل: دانه‌های شکسته، ساقه‌‌ها، برگ‌های باقیمانده و بقایای گل‌آذین‌ها دارای ارزش غذایی بالایی برای خوراک دام و طیور می‌باشد. این پژوهش با هدف بررسی ارزش کمی و کیفی علوفه کینوا در استان خوزستان اجرا گردید. این مطالعه بر اساس روش آماری طرح بلوک‌های کامل تصادفی به روش فاکتوریل با 9 تیمار در 3 تکرار انجام گردید. ...  بیشتر

ارزیابی اقتصادی جیره‌های غذایی مرغ گوشتی با توجه به تغییرات نرخ ارز در ایران

رهام رحمانی؛ محمد جواد آگاه

دوره 9، شماره 36 ، آذر 1399، صفحه 13-26

چکیده
  در این پژوهش 14 جیره غذایی مرغ گوشتی براساس شاخصهای متوسط هزینه خوراک برای تولید کیلوگرم وزن زنده، نسبت منفعت به هزینه خوراک و کارایی با نرخهای ارز مرجع و مبادلاتی ارزیابی و با هم مقایسه شدند. تیمارهای غذایی شامل شاهد، سطوح 25، 50، 75 و100 درصد کنجاله کلزا جایگزین کنجاله سویا و لیزین در سطح توصیه شده جدول احتیاجات غذایی، سطوح 25 ،50 ، 75 و 100 ...  بیشتر

بررسی تأثیرات سطوح مختلف ویتامین D3 بر کیفیت تخم مرغ و میزان کوله کلسیفرول زرده و فراسنجه های بیوشیمیایی

مهزاد ایراندوست؛ هاشم نیری؛ حسین ایراندوست

دوره 9، شماره 36 ، آذر 1399، صفحه 27-36

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی تأثیرسطوح مختلف ویتامین D3 بر عملکرد تولیدی مرغ تخم‌گذار و کیفیت زرده و همچنین سطح کوله کلسیفرول زرده تخم‌مرغ توسط تکنیک HPLC بود؛ همچنین در این مطالعه، میزان فعالیت آنزیم‌های مرغ تخم‌گذار از جمله پاراکسوناز، آریل استراز و میزان غلظت مالون دی‌آلدئید با روش اسپکتروفتومتر اندازه‌گیری شد. در این آزمایش از 180 ...  بیشتر

مروری بر عوامل مؤثر بر شاخص‌های تولید مثلی و جوجه‌درآوری در مزارع شترمرغ مولد

علیرضا آذربایجانی؛ عباسعلی قیصری؛ زهرا فیضی؛ قربانعلی محمدی دینانی

دوره 9، شماره 36 ، آذر 1399، صفحه 37-48

چکیده
  شترمرغ‌‌های مولد را می‌توان به صورت گله‌ای و یا در خانواده‌‌های 3، 5، 8 یا 10 تایی نگهداری ‌نمود. در حالیکه غالب‌ترین شکل نگهداری مولدین به صورت خانواده سه تایی (تریو) شامل یک نر و دو ماده است. اقلیم و شرایط آب و هوایی منطقه تاثیر مستقیم بر عملکرد تولیدمثلی شترمرغ‌های مولد دارند و لذا در هنگام انتخاب مکان مزرعه شترمرغ مولد، عامل وزش ...  بیشتر

تأثیر تغذیه تکمیلی در دوره‌های آبستنی و شیردهی بر عملکرد بزهای رائینی زایش اول و بزغاله‌های آنها

سید مجتبی سید مومن؛ ناصر تیمورنژاد؛ لاله یزدان پناه گوهرریزی؛ مجید بهزادی؛ لادن شفیعی

دوره 9، شماره 36 ، آذر 1399، صفحه 49-64

چکیده
  این مطالعه به منظور تأثیر تغذیه جیره‌های تکمیلی حاوی سطوح متفاوت انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام در طی دو دوره آبستنی و شیردهی برعملکرد بزهای ماده و بزغاله‌های متولد شده رائینی، در قالب طرح کاملاً تصادفی و به روش فاکتوریل (22) در گله‌های عشایری گوشک شهرستان بافت استان کرمان اجرا شد. تعداد 48 رأس بز ماده جوان زایش اول بامیانگین ...  بیشتر

ارزیابی اثرات پودر سیر، دارچین و آنتی‏بیوتیک محرک رشد بر صفات عملکردی، فراسنجه‏های بیوشیمیایی خون و جمعیت میکروبی روده در جوجه‏های گوشتی

پدرام محمدی؛ میلاد منافی؛ مهدی هدایتی؛ سعید خلجی

دوره 9، شماره 36 ، آذر 1399، صفحه 65-80

چکیده
  به منظور بررسی اثر پودر سیر و دارچین بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و شمارش باکتری‏های روده‏ای جوجه‏های گوشتی در مقایسه با آنتی‌بیوتیک محرک رشد، 240 قطعه جوجه گوشتی یک‏روزه سویه راس 308 (مخلوط دو جنس) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی شامل 5 گروه آزمایشی، 4 تکرار و 12 مشاهده در هر تکرار به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه‏های ...  بیشتر

ارزیابی ویژگی‌های حسی ماست منجمد وانیلی

راحله نژاد رزمجوی اخگر

دوره 9، شماره 36 ، آذر 1399، صفحه 81-88

چکیده
  این مطالعه در راستای تولید فرآورده‌های جدید و فراسودمند از شیر صورت گرفت. در این پژوهش، امکان تولید ماست منجمد وانیلی مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا ماست 8/4 % چربی با استفاده از شیر گاو تهیه گردید. پروژه شامل 5 تیمار و 3 تکرار بود. در تیمارهای اول تا پنجم، 90، 80، 70،60 و 50% مخلوط شیر، شکر، خامه 38% چربی هموژنیزه و ماده پایدار‌کننده (ثعلب) به ...  بیشتر