ترکیبات شیمیایی، تولیدگاز و قابلیت هضم بخش‌های مختلف گیاه خربزه (L. Cucumis melo)

محسن کاظمی؛ الیاس ابراهیمی خرم آبادی؛ رضا ولی زاده؛ عبدالمنصور طهماسبی

دوره 7، شماره 28 ، آذر 1397، صفحه 3-12

چکیده
  پژوهشی با هدف تعیین ارزش غذایی بخش‌های مختلف گیاه خربزه (50 روز پس از کاشت) شامل برگ، گیاه کامل، گل و میوۀ نارس در مقایسه با یونجه کامل (به عنوان شاهد) با تکنیک تولید گاز و روش‌های رایج آزمایشگاهی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. دامنۀ تغییرات ماده خشک، پروتئین‌خام، خاکستر، الیاف نامحلول در شویندۀ ‌اسیدی، الیاف نامحلول در شویندۀ ...  بیشتر

تعیین کارایی فنی و تابع تولید وزن زنده گوسفند در واحدهای پرواربندی صنعتی گوسفند در استان لرستان

بهروز یاراحمدی؛ محسن محمدی؛ کریم قربانی

دوره 7، شماره 28 ، آذر 1397، صفحه 13-22

چکیده
  از مهم‌ترین اهداف واحدهای پرواربندی گوسفند به حداقل رساندن هزینه‌های تولید گوشت است و عدم موفقیت در این زمینه منجر به غیراقتصادی شدن این واحدها می‌شود. لذا به‌منظور بررسی وضعیت مدیریت و برآورد تابع تولید وزن زنده و کارایی فنی واحدهای صنعتی پرواربندی گوسفند در استان لرستان، داده‌های حاصل به روش پرسشنامه و مصاحبه حضوری جمع‌آوری ...  بیشتر

ناپدید شدن شکمبه‌ای و هضم روده‌ای پروتئین دانه کلزای عمل‌آوری نشده و عمل‌آوری شده با روش هضم آزمایشگاهی سه مرحله‌ای

بابک رخزاد؛ رحمن ابن عباسی؛ محمد خضری؛ حسن فضایلی

دوره 7، شماره 28 ، آذر 1397، صفحه 23-30

چکیده
  این پژوهش به‌منظور تعیین ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم پروتئین دانه کلزا عمل‌‌آوری نشده و عمل‌آوری شده به روش آزمایشگاهی سه‌مرحله‌ای انجام شد. اثر انکوباسیون شکمبه‌ای بر هضم روده‌ای پروتئین دانه کلزا عمل‌‌آوری نشده و عمل‌آوری شده نیز مورد مطالعه قرار گرفت. جهت عمل‌آوری حرارتی، دانه کلزا در دمای160 درجه سلسیوس به‌مدت دو ساعت حرارت ...  بیشتر

بررسی اثر سطوح مختلف روغن ماهی و ویتامین E در جیره بر عملکرد مرغ‌های تخم‌گذار و خصوصیات کیفی تخم‌مرغ

علی اسدی اربابی؛ مجید کلانتر نیستانکی؛ جواد نصر

دوره 7، شماره 28 ، آذر 1397، صفحه 31-46

چکیده
  تعداد 180 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه نیک چیک در اوج تخم‌گذاری در قالب یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با طرح پایه کاملا تصادفی به مدت 8 هفته مورد استفاده قرار گرفتند. عوامل مورد بررسی شامل 3 سطح روغن ماهی (صفر ، 5/1 و 3 درصد) و 2 سطح ویتامین E شامل توصیه شده و دو برابر توصیه شده بودند. نتایج نشان دادند که بیشترین تعداد و وزن تخم‌مرغ تولیدی در هفته (به ...  بیشتر