اثرات سطوح مختلف اسیدهای آمینه کریستاله در جیره‌های‌ غذایی بر مقدار نیتروژن سرم و آمونیاک پلاسمای خون جوجه‌های گوشتی

وجیهه نیکوفرد؛ اکبر یعقوبفر؛ شهاب قاضی هرسینی

دوره 8، شماره 30 ، خرداد 1398، صفحه 3-12

چکیده
  این پژوهش با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف اسیدهای آمینه کریستاله در جیره‌های غذایی دارای منابع پروتئینی با کیفیت متفاوت بر سطح اسید اوریک سرم، آمونیاک پلاسمای خون و نیتروژن دفعی در بستر جوجه‌های گوشتی انجام شد. برای این منظور، تعداد 576 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در 8 تیمار با 6 تکرار وزیع شدند. این آزمایش به‌صورت فاکتوریل 4×2 ...  بیشتر

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی پنیرهای سنتی کردی خراسان شمالی، سیا مزگی گیلان و افتر سمنان

حمید رضا مهدوی عادلی؛ رضوان پوراحمد

دوره 8، شماره 30 ، خرداد 1398، صفحه 13-22

چکیده
  هدف این مطالعه بررسی وی‍ژگی‌های فیزیکوشیمیایی سه نوع مختلف از پنیرهای سنتی و بهینه سازی کیفی به منظورگسترش تولید و افزایش مصرف آن‌ها در‌کشور بود. پنیرهای سنتی مورد مطالعه از مناطق مختلف کشور تهیه و برای طی دوره رسیدن در همان شرایط محیطی به مدت شش ماه نگهداری شدند. پس از پایان مرحله رسیدن پنیرها، نمونه ها جمع آوری شده و تحت شرایط ...  بیشتر

بررسی عملکرد پروار بزغاله های بومی در دو سن مختلف در مناطق سقز و بانه کردستان

خسرو چاوشینی؛ رحمن ابن عباسی؛ نادر اسد زاده

دوره 8، شماره 30 ، خرداد 1398، صفحه 23-32

چکیده
  به منظور بررسی عملکرد پروار بزغاله های بومی شهرستانهای سقز و بانه، تعداد 120 رأس بزغاله در دو دوره 3 و 5 ماهه و در هر دوره 60 رأس بزغاله از دو شهرستان و دو جنس نر و ماده با سه تکرار و پنج مشاهده در قالب طرح کاملا" تصادفی به روش فاکتوریل2×2×2 به مدت90 روز پروار شدند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که اثر تیپ شهرستان ها(سقز و بانه) بر روی کل ...  بیشتر

اثرپودر آویشن شیرازی وپونه کوهی برعملکرد، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی دردوره‌ی آغازین

محمد حسین نعمتی؛ سید عبداله حسینی؛ وحید قاسملو

دوره 8، شماره 30 ، خرداد 1398، صفحه 33-42

چکیده
  به منظور بررسی اثر پودر آویشن شیراز‌ی و پونه کوهی بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی در دوره‌‌ی آغازین، آزمایشی درقالب طرح کاملاًتصادفی با تعداد700 قطعه جوجه‌ی گوشتی نر، با هفت تیمار شامل: تیمار شاهد، جیره حاوی 150 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی‌بیوتیک آویلامایسین،جیره حاوی 100 میلی‌گرم در کیلوگرم پروتکسین، جیره ...  بیشتر

تعیین اندازه بهینه در واحدهای گاو شیری استان همدان

سید محسن سیدان؛ حسین شفیعی ورزنه

دوره 8، شماره 30 ، خرداد 1398، صفحه 43-52

چکیده
  با توجه به نقش مؤثر اندازه واحدهای تولیدکننده شیر در تعیین سودآوری آنها، انتخاب اندازه ظرفیت بهینه واحدهای تولیدکننده ضروری است. برای این منظور در این پژوهش به بررسی و تعیین اندازه بهینه واحدهای تولیدکننده شیر در استان همدان پرداخته شده است. جامعه آماری در این پژوهش شامل گاوداری‌های شیری صنعتی است که داده‌های لازم به روش پیمایشی ...  بیشتر

اثر شکل فیزیکی جیره بر مصرف اختیاری و قابلیت هضم در گوسفند

حسین غلامی

دوره 8، شماره 30 ، خرداد 1398، صفحه 53-62

چکیده
  این پژوهش با هدف مطالعه اثر شکل فیزیکی جیره با سه تیمار (شکل فیزیکی) و چهار تکرار بر قابلیت هضم و مصرف اختیاری، در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور انجام شد. برای این منظور یک جیرۀ غذایی به سه شکل کاملاً مخلوط، کاملاً مخلوط بلوک شده و کاملاً مخلوط حبه شده با 45/2 مگا‌کالری انرژی قابل متابولیسم و 14 درصد پروتئین خام فرموله و آماده شدند، سپس ...  بیشتر

اثر استفاده از ملاس در خوراک آغازین بر عملکرد، فراسنجه های خونی و تخمیر شکمبه گوساله های شیرخوار

مهدی مهرابادی؛ سید محسن حسینی؛ مسعود داودی

دوره 8، شماره 30 ، خرداد 1398، صفحه 63-72

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر اضافه کردن ملاس در خوراک آغازین بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای گوساله‌های شیرخوار تعداد 24 رأس گوساله نر نژاد هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 8 تکرار در هر تیمار از روز چهارم پس از تولد به‌مدت 70 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (صفر درصد ملاس)، جیره شاهد + 5/7 درصد ملاس ...  بیشتر