بررسی سود استفاده از سطوح مختلف کنسانتره در جیره بزغاله‌های نر رائینی

حسین غلامی؛ محمد بابایی

دوره 10، شماره 38 ، خرداد 1400، ، صفحه 41-50

چکیده
  این آزمایش با هدف تعیین اثر سطوح مختلف کنسانتره در جیره بر عملکرد رشد، مصرف خوراک و در نهایت سود حاصل از پروار بزغاله‌های نر، در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور انجام گرفت. این تحقیق با 75 رأس بزغاله نر رائینی با میانگین وزن حدود 5/2 ±5/17 کیلوگرم انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار (جیره) و 15 تکرار انجام شد. جیره ها به ...  بیشتر

بررسی توازن انرژی و پروتئین مورد نیاز دامها در استان سیستان و بلوچستان.

حسین غلامی؛ صابر جلوخانی نیارکی

دوره 9، شماره 34 ، خرداد 1399، ، صفحه 11-24

چکیده
  هدف از این پژوهش، تعیین میزان انرژی و پروتئین خام در منابع خوراکی موجود در استان سیستان و بلوچستان و و مقایسه آن با نیاز دام‌های استان بود. به همین منظور از کتاب مرجع " جداول ترکیبات مغذی خوراک‌های دام ایران" و گزارشات استانی و ملی استفاده شد. برای تأمین نیاز‌های انرژی و پروتئین خام دام‌های استان در سال 1397، حدود 1288274 تن ماده خشک، 139757تن ...  بیشتر

اثر شکل فیزیکی جیره بر مصرف اختیاری و قابلیت هضم در گوسفند

حسین غلامی

دوره 8، شماره 30 ، خرداد 1398، ، صفحه 53-62

چکیده
  این پژوهش با هدف مطالعه اثر شکل فیزیکی جیره با سه تیمار (شکل فیزیکی) و چهار تکرار بر قابلیت هضم و مصرف اختیاری، در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور انجام شد. برای این منظور یک جیرۀ غذایی به سه شکل کاملاً مخلوط، کاملاً مخلوط بلوک شده و کاملاً مخلوط حبه شده با 45/2 مگا‌کالری انرژی قابل متابولیسم و 14 درصد پروتئین خام فرموله و آماده شدند، سپس ...  بیشتر

نشخوارکنندگان
برآورد انرژی قابل متابولیسم و خالص دانه جو ایران با استفاده از معادلات رگرسیونی

حسین غلامی

دوره 4، شماره 17 ، اسفند 1394، ، صفحه 73-82

چکیده
  این پژوهش به منظور تولید اطلاعات مربوط به انرژی قابل متابولیسم و خالص شیر دهی دانه جو در راستای تکمیل جداول انرژی و مواد مغذی خوراکهای دام در ایران انجام گرفت. در این پژوهش از 5000 داده شامل ترکیبات شیمیایی، آزمون گاز و روش آزمایشگاهی تیلی و تری مربوط به دانه جو استفاده شد. داده ها در نرم افزار اکسل وارد و پس از بررسی آنها داده های غیر ...  بیشتر

تخمین انرژی قابل دسترس علوفه مراتع ایلام بر اساس روش آزمایشگاهی تیلی و تری و با استفاده از مدل های ریاضی

حسین غلامی؛ محمد بابایی؛ ناصر تیمور نژاد

دوره 3، شماره 13 ، اسفند 1393، ، صفحه 47-54

چکیده
  این پژوهش به منظور به دست آوردن معادلات تخمین انرژی از داده های تولید شده در مورد علوفه مراتع ایلام و در نهایت تکمیل جداول استاندارد انرژی و مواد مغذی خوراک‌های دام و طیور ایران انجام گرفت. داده ها از آزمایشگاه تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و گزارشات نهایی طرح های تحقیقاتی گرفته شد. از آزمایشات تعیین قابلیت هضم به روش آزمایشگاهی ...  بیشتر

تعیین کربوهیدرات های دیواره سلولی ارقام دانه تریتیکاله مورد استفاده در تغذیه طیور

حسین غلامی؛ اکبر یعقوبفر؛ احمد رضا کوچکی

دوره 3، شماره 12 ، آبان 1393، ، صفحه 95-104

چکیده
  در این تحقیق کربوهیدرات های دیواره سلولی (محلول، غیر محلول) تعداد 13 رقم دانه تریتیکاله با استفاده از کیت های آزمایشی مگازیم  (Megazyme) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین (حداکثر و حداقل)  کربوهیدرات های دیواره سلولی  شامل بتاگلوکان کل، بتاگلوکان محلول و نامحلول، آرابینوزایلان کل، پلی ساکارید های غیر نشاسته  محلول و  ...  بیشتر