نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی
نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش مدیریت و پرورش طیور
2 استاد تمام دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
3 دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر افزودن اسانس دارچین بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی دچار محدودیت غذایی انجام شد. تعداد 60 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 15 تکرار و یک پرنده در هر تکرار مورد آزمون قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل: 1) تیمار بدون محدودیت و افزودنی دارچین، 2) تیمار محدودیت غذایی (از سن 10 تا 21 روزگی) بدون افزودن اسانس دارچین، 3) تیمار بدون محدودیت غذایی با افزودنی اسانس دارچین (7 گرم در هر تن جیره)، 4) تیمار محدودیت غذایی با افزودنی اسانس دارچین (7 گرم در تن) بودند. شاخصهای عملکردی (وزن و ضریب تبدیل غذایی) در کل دوره پرورش (1 تا 42 روزگی) تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. سرعت نسبی رشد (در دوره 21 تا 42 روزگی) تیمارهای محدودیت دادهشده بهطور معنیداری بالاتر از تیمارهای با مصرف خوراک آزاد بود(0.01P<). در زمانی که اکسیداسیون (القاء) اتفاق نیفتاده بود مقدار مالوندیآلدئید در گوشت سینه و ران در تیمارهای دارای افزودنی بهطور معنیداری کمتر از تیمارهای بدون افزودنی بود(0.01P<) و در زمان اکسیداسیون مقدار مالوندیآلدئید در گوشت سینه در تیمارهای محدودیت داده شده بهطور معنیداری کاهش یافت(0.01P<). بهطورکلی استفاده از محدودیت غذایی و سپس تغذیه مجدد جوجههای گوشتی باعث بروز رشد جبرانی شد و همچنین محدودیت غذایی و اسانس دارچین توانستند سبب افزایش کیفیت گوشت در جوجههای گوشتی شوند.
کلیدواژهها