نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی
نویسندگان
- سمانه صدیقیخویدک 1
- محمد ربانیخوراسگانی 1
- گیتی امتیازی 1
- محمد مظلوماردکانی 2
- ایرج دلفانی 3
- ملیحه حاجی قاسمی 4
1 دانشگاه اصفهان، گروه زیست شناسی
2 دانشگاه یزد، دانشکده علوم، گروه شیمی
3 گروه زبان شناسی، دانشگاه پیام نور، یزد
4 دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر، گروه زیست شناسی
چکیده
در این مطالعه باکتریهای اسید لاکتیک (LAB) از شیر شتر جداسازی شدند و فعالیت ضدقارچی آنها در برابر قارچ آسپرژیلوسفلاووس با روشهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، 4 نمونه شیر شتر محلی جهت جداسازی باکتریهای اسیدلاکتیک غربالگری شدند. اثرمهاری این جدایهها با روشهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی اثر جدایههای باکتریهای اسید لاکتیک بر تولید زیستتوده آ.فلاووس در محیط مایع MRS و تعیین فعالیت بازدارندگی آنها علیه آ.فلاووس در محیط جامد PDA انجام گرفت. در نهایت جدایههای باکتریهای اسید لاکتیک که دارای فعالیت بازدارندگی خوبی در برابر رشد آ.فلاووس بودند با روش توالییابی SrDNA16 شناسایی شدند. نتایج نشان دادند که یک جدایه باکتریهای اسید لاکتیک دارای فعالیت بازدارندگی خوبی در برابر رشد آ.فلاووس مولد آفلاتوکسین بود. با روش توالییابی SrDNA16 این سویه بهعنوان پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسیسویه RS6 شناسایی شد. نتایج نقش محافظتی شیر شتر را بیش از پیش نشان دادند.
کلیدواژهها