این مطالعه به منظور بررسی اثر بذر کتان بر تولید، ترکیب و اسیدهای چرب شیر شترهای تک کوهانه انجام شد. ده شتر شیرده با میانگین وزن بدن 450 کیلوگرم با تیمار شاهد و 300 گرم بذر کتان به مدت 40 روز تغذیه شدند. تولید شیر به صورت روزانه ثبت شد و ترکیب شیر و اسیدهای چرب تعیین و داده ها در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که مصرف بذر کتان باعث افزایش (05/0>P) تولید شیر (به ترتیب 3/7 و 4/4 لیتر در روز) و درصد چربی شیر نسبت به شاهد (به ترتیب 4/4 و 5/3 درصد) شد (05/0>P) اما پروتئین و لاکتوز شیر تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0>P). گنجاندن دانه کتان در جیره شتر باعث افزایش اسیدهای چرب غیراشباع شد (05/ 0<P). مقدار C18:3 برای تیمار شاهد و بذر کتان به ترتیب 97/0 و 46/1 درصد و CLA 25/0و 41/0 درصد بود. بنابراین، گنجاندن روزانه 300 گرم بذر کتان در جیره غذایی شترهای شیری برای افزایش تولید و اسیدهای چرب غیراشباع در جهت سلامت قلب توصیه می شود.
محمدآبادی, طاهره. (1401). تأثیر دانه کتان بر تولید، کیفیت و اسیدهای چرب شیر شتر تک کوهانه. علوم و فنون دامپروری, 11(44), 3-6. doi: 10.22092/aasrj.2022.128150
MLA
طاهره محمدآبادی. "تأثیر دانه کتان بر تولید، کیفیت و اسیدهای چرب شیر شتر تک کوهانه". علوم و فنون دامپروری, 11, 44, 1401, 3-6. doi: 10.22092/aasrj.2022.128150
HARVARD
محمدآبادی, طاهره. (1401). 'تأثیر دانه کتان بر تولید، کیفیت و اسیدهای چرب شیر شتر تک کوهانه', علوم و فنون دامپروری, 11(44), pp. 3-6. doi: 10.22092/aasrj.2022.128150
VANCOUVER
محمدآبادی, طاهره. تأثیر دانه کتان بر تولید، کیفیت و اسیدهای چرب شیر شتر تک کوهانه. علوم و فنون دامپروری, 1401; 11(44): 3-6. doi: 10.22092/aasrj.2022.128150