بررسی اثر لاکتوفرین استخراج شده از شیر شتر برای ممانعت از آپوپتوز و نکروز القاء شده بوسیله ویروس آنفلوآنزا سویه H9N2

نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی شعبه شمال شرق ، بخش تحقیق و توسعه فرآورده های بیولوژیک ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، مشه

2 دانشیار موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی شعبه شمال شرق ، بخش تحقیق و توسعه فرآورده های بیولوژیک ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، مشهد

چکیده

آنفلوانزا مرغی ساب تایپ H9N2 شایع می باشد. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی نشان می دهد که این ساب تایپ پتانسیل تبدیل شدن به ویروس بسیار بیماری زای H5N8 را داشته و خطری برای بروز سویه های نو ظهور مقاوم به داروهای ضد ویروسی محسوب می شود .لاکتوفرین قادر است برخی از عفونت های ویروسی را کنترل نماید.
در مطالعه حاضر, اثر لاکتوفرین استخراج شده از شیر شتر برای ممانعت از آپوپتوز و نکروز القاء شده بوسیله ویروس آنفلوآنزا سویه H9N2 مورد بررسی قرار گرفت.جهت جدا سازی لاکتوفرین از کروماتوگرافی تعویض یونی بوسیله 50  CM Sephadex C-استفاده گردید.پس از بررسی اثر سمیت سلولی لاکتوفرین خالص شده و تیتر ویروس جهت بررسی جود آپاپتوز و نکروز القاء شده توسط ویروس در کشت سلولی ، از رنگ آمیزی آکریدین اورنج-اتیدیوم بروماید و مشاهده با میکروسکوپ فلئورسانس استفاده شد. نتایج نشان داد که لاکتوفرین مانع از آپوپتوز القاء شده توسط ویروس آنفلوآنزا H9N2در کشت سلول می شود و قادر نیست مانع از نکروز القاء شده گردد.

کلیدواژه‌ها