نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسنده

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر، کاشمر،ایران

چکیده

این آزمایش به منظور تعیین اثرات تغییر در سرعت تولید پلت، دمای کاندیشنینگ، اندازه ذرات و افزودن رطوبت برپایداری وسختی پلت تولیدی و عملکرد جوجه‌های گوشتی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام شد. تعداد 9 ترکیب از متغییرهای پلت‌سازی به عنوان تیمارهای آزمایشی با استفاده از آرایه‌های متعامد انتخاب شدند. میزان سختی و شاخص پایداری پلت (PDI) برای هر تیمار آزمایشی در دوره‌های رشدی و پایانی، در حین فرآیند تولید اندازه‌گیری شد.داده‌های حاصل با استفاده از روش تاگوچی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که سرعت تولید کم پلت، دمای بالای کاندیشنینگ، اندازه ذرات نرم و متوسط و افزودن رطوبت سبب افزایش معنی‌دار پایداری و سختی پلت شد.در حالی که تغییرات شاخص های عملکردی افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و مصرف خوراک نشان داد که پلت‌های تولید شده در سرعت تولید کم، اندازه ذرات نرم، دمای پایین کاندیشنینگ و بدون افزودن رطوبت منجر به عملکرد رشد بهتری شدند. با توجه به نتایج بدست آمده برای حفظ همزمان عملکرد رشد و نیز به دست آوردن پایداری و سختی پلت قابل قبول، افزودن رطوبت به جیره مش، بدون بکار بردن دماهای بالای کاندیشنینگ پیشنهاد می‌شود.

کلیدواژه‌ها