بررسی فراسنجه‎های کیفیت، ارگانولپتیک و مشتری پسندی گوشت ران و سینه تحت تاثیر افزودن اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره جوجه‏های گوشتی سویه راس 308

نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک

2 استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک

3 دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک

چکیده

دغدغه‎ مصرف کنندگان دستیابی به گوشت با کیفیت است. هدف این تحقیق بررسی اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره بر روی فراسنجه‎های کیفی گوشت بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار‌1جیره شاهد، تیمار2جیره شاهد حاوی 200 پی پی ام اسانس آویشن خالص، تیمار3و 4 به ترتیب ‌جیره شاهد حاوی 200 و 100 پی پی ام اسانس آویشن ریزپوشانی شده، بودند. عضله سینه و ران، 4 پرنده برای بررسی کیفیت گوشت شامل اسیدیته، ظرفیت نگهداری آب، افت خونابه، افت پخت و خصوصیات ارگانولپتیک نمونه‎گیری شد. نتایج نشان داد که ظرفیت نگهداری آب سینه تازه، سینه فریز شده و ران فریز شده در اسانس آویشن 200 پی پی ام خالص، بالاترین مقدار را داشت. اثر تیمارها بر ظاهر گوشت، رنگ، تردی، شیره گوشت، بافت و طعم گوشت معنی‎دار نبود. طعم و مقبولیت گوشت بین تیمارهای حاوی اسانس با تیمار کنترل تفاوت معنی‎داری وجود داشت. بنابراین اسانس آویشن، می‎تواند در صنعت به منظور بهبود کیفیت گوشت به کار گرفته شود.

کلیدواژه‌ها