نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
2 استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
3 دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
چکیده
دغدغه مصرف کنندگان دستیابی به گوشت با کیفیت است. هدف این تحقیق بررسی اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره بر روی فراسنجههای کیفی گوشت بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار1جیره شاهد، تیمار2جیره شاهد حاوی 200 پی پی ام اسانس آویشن خالص، تیمار3و 4 به ترتیب جیره شاهد حاوی 200 و 100 پی پی ام اسانس آویشن ریزپوشانی شده، بودند. عضله سینه و ران، 4 پرنده برای بررسی کیفیت گوشت شامل اسیدیته، ظرفیت نگهداری آب، افت خونابه، افت پخت و خصوصیات ارگانولپتیک نمونهگیری شد. نتایج نشان داد که ظرفیت نگهداری آب سینه تازه، سینه فریز شده و ران فریز شده در اسانس آویشن 200 پی پی ام خالص، بالاترین مقدار را داشت. اثر تیمارها بر ظاهر گوشت، رنگ، تردی، شیره گوشت، بافت و طعم گوشت معنیدار نبود. طعم و مقبولیت گوشت بین تیمارهای حاوی اسانس با تیمار کنترل تفاوت معنیداری وجود داشت. بنابراین اسانس آویشن، میتواند در صنعت به منظور بهبود کیفیت گوشت به کار گرفته شود.
کلیدواژهها