ارزیابی تغییرات بار میکروبی لاشه دام طی زمان‌های مختلف نگهداری در سردخانه

نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسنده

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران،کرج.

چکیده

هدف از اجرای این آزمایش مطالعه تغییرات آلودگی میکروبی لاشه‌ دام سنگین و سبک، در زمان های مختلف نگهداری در سردخانه بود. از بین تعداد 25 کشتارگاه فعال در استان تهران، شش کشتارگاه، واقع در شهرستانهای ری، شهریار، اسلامشهر و ورامین، به طور تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. 36 لاشه گاو و گوساله و 36 لاشه گوسفند و بز، در انتهای خط کشتار و قبل از مرحله توزیع، به طور تصادفی انتخاب شدند. نمونه های گوشت با پوشش استریل محفوظ شده و تحت شرایط کنترل شده (از نظر دما و رطوبت)، به سردخانه با دمای پنج درجۀ سانتیگراد انتقال داده شدند. تغییرات بار میکروبی نمونه ها طی فواصل زمانی 0، 7 و 14 روز پس از کشتار مورد بررسی قرارگرفت. ویژگی‌های میکروبی نمونه ها از نظر شمارش ‌کلی باکتریها ‌و میزان آلودگی به کپک‌‌ و ‌مخمر، مورد آزمایش قرار گرفت . نتایج نشان داد که طول دوره نگهداری برخصوصیات میکروبی نمونه‌های گوشت اثر معنی‌دار داشته است. همچنین میزان آلودگی میکروبی لاشه دام های سبک بیشتر از دام های سنگین بود، اگر چه اختلاف میزان شمارش کلی بار میکروبی، فقط در زمان نگهداری روز صفر معنی‌دار بود. بطور کلی نتایج نشان داد، تغییرات بار میکروبی لاشه دام طی زمان‌های مختلف نگهداری در سردخانه، از نظر بهداشتیمطابق با ضوابط استاندارد ایران بود.

کلیدواژه‌ها