نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
2 عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
3 موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده
بهمنظور بررسی تاثیر سطوح مختلف جو بدون پوشینه با آنزیم و بدون آنزیم در جیره، از تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی و4 تکرار و هر واحد آزمایشی حاوی 20 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرههای حاوی سطح پایین جو (سطح10 و 15% بهترتیب طی دوره آغازین و رشد) با و بدون آنزیم، جیرههای حاوی سطح بالای جو بدون پوشینه (15 و 20 درصد جو بدون پوشینه بهترتیب طی دوره آغازین و رشد) با و بدون آنزیم و جیره شاهد بودند. بهطوریکه دوره آغازین از 21-1 روزگی و دوره رشد از 42-22 روزگی مد نظر قرار گرفتند. در این طرح شاخصهای تولیدی شامل افزایش وزن زنده، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین و نسبت بازده انرژی با وزنکشیهای هفتگی محاسبه گردیدند. نتایج این تحقیق نشان دادند که هر دو سطح جو بدون پوشینه، باعث کاهش معنیدار عملکرد و نسبت بازده انرژی و پروتئین شدند. در حالیکه جیرههای حاوی آنزیم به طور معنیداری، عملکرد تولیدی بیشتری نسبت به جیرههای فاقد آنزیم ایجاد کردند (P<0.05). لذا با توجه به نتایج بهدست آمده در این تحقیق می توان عنوان کرد که استفاده از جو بدون پوشینه در جیره غذایی با استفاده از آنزیم قابل توصیه است.
کلیدواژهها