تامین امنیت غذایی یکی از مهمترین چالشهای کشورها است. در دستیابی به امنیت غذایی گذشته از تولید محصولات کشاورزی، کمینهکردن زیانهای ناشی از تغییرات پس از برداشت و خسارتهای ناشی از انبارش و فرآورش نامناسب محصولات، توجه به محصولات بومی یا محلی نقش مهمی دارد. مراکز پژوهشی و دانشگاهها به عنوان پایگاه دانش میکوشند تا با استفاده از روشهای موثر و کارآمد در نیل به امنیت غذایی اطمینان حاصل کنند. بسیاری از رویکردها و راهبردهای معرفی شده ممکن است توسط صنعت مورد توجه قرار گیرد ولی به ندرت توسط روستاییان و عشایر اجرا میشوند؛ زیرا آنان متکی به دانش بومی خود هستند و در تدوین روشهای ارایه شده به این دانش و نقش آن در تامین امنیت غذایی توجهی نشده است. دانش بومی و روشهای محلی تولید محصولات لبنی به مرور زمان بهینه شده و به عنوان راهبرد بقا در طول قرنها به کار برده شده است. محصولات لبنی محلی در بسیاری از استانهای کشور تولید میشوند. بسیاری از این محصولات ایمن و سالم بوده و از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردارند و از اینرو موجب ارتقای امنیت غذایی میشوند. این مقاله به معرفی دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آنها در دستیابی به امنیت غذایی کشور میپردازد.
شویکلو, امیررضا. (1400). دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی. علوم و فنون دامپروری, 10(38), 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353966.1222
MLA
امیررضا شویکلو. "دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی". علوم و فنون دامپروری, 10, 38, 1400, 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353966.1222
HARVARD
شویکلو, امیررضا. (1400). 'دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی', علوم و فنون دامپروری, 10(38), pp. 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353966.1222
VANCOUVER
شویکلو, امیررضا. دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی. علوم و فنون دامپروری, 1400; 10(38): 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353966.1222