نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسندگان

1 موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

2 عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور

چکیده

در این تحقیق ترکیب اسیدهای چرب گوشت شترهای تک‌کوهانه طی دو دوره پروار تعیین شدند. برای این منظور، تعداد 12 نفر شتر یک­ساله با جیره مشخص، طی دوره‌های شش و نه ماه پروار در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار (دام) مورد آزمایش قرار گرفتند. لاشه دام­ها پس از کشتار، به سردخانه 5 درجه سلسیوس انتقال داده شد. پس از طی مرحله جمود نعشی، پروفیل اسیدچرب ناحیه راسته تعیین شد. بررسی پروفیل اسیدهای چرب گوشت شتر نشان داد، دوره­های مختلف پروار بر ترکیب اسید چرب کاپریلیک (C8 گوشت شتر مؤثر بوده است (05/0P<). در مجموع با افزایش مدت زمان پروار از 6 به 9 ماه، میزان اسیدهای چرب مفید گوشت شترشامل اسیدهای چرب اولئیک (w9) و لینولئیک (w6) بدون اختلاف معنی‌دار افزایش داشت.

کلیدواژه‌ها