اثرات استفاده از سطوح مختلف سیب زیردرختی بر عملکرد، صفات لاشه، صفات روده و متابولیت‌های خون جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

2 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه

چکیده

این تحقیق به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات سیب (زیردرختی) بر عملکرد، صفات لاشه، صفات روده و فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی خون جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. این آزمایش با  تعداد 192 قطعه جوجه‌ی گوشتی سویه‌ی راس- 308  از سن 11 تا 42 روزگی در دو دوره رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه جوجه) اجرا گردید. جیره­های آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد بدون استفاده از ضایعات سیب، 2) جیره‌ی حاوی 5/2 درصد ضایعات سیب، 3) جیره‌ی حاوی 5 درصد ضایعات سیب و 4) جیره‌ی حاوی 5/7 درصد ضایعات سیب بودند. نتایج به­دست آمده از این آزمایش نشان دادند که استفاده از سیب زیردرختی تا سطح 5/7 درصد جیره اثرات معنی‌‌داری بر عملکرد، هزینه خوراک، صفات لاشه، صفات روده و فراسنجه‌های بیوشیمیایی و ایمنی خون جوجه‌‌ها ندارد. بنابراین، استفاده از ضایعات سیب تا سطح 5/7 درصد جیره جوجه‌های گوشتی بدون این­که اثرات سویی بر عملکرد، صفات لاشه، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی داشته باشد، امکان‌‌پذیر است

کلیدواژه‌ها