نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد ورامین
2 استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده
این تحقیق، به منظور ارزیابی اثرات پروبیوتیک، آنتی بیوتیک و روغن اسانس گیاه دارویی سنبل کوهی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی آرین، انجام گردید. تعداد 900 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 6 تکراراز سن 1 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل:1- تیمار شاهد بدون افزودنی،2-جیره حاوی آنتی بیوتیک (15/0گرم در کیلوگرم آویلامایسین)، 3-جیره حاوی پروبیوتیک (1/0 گرم در کیلوگرم پروتکسین)4- جیره روغن اسانسی سنبل کوهی (2/0 گرم در کیلوگرم) و 5- جیره حاوی روغن اسانسی سنبل کوهی (4/0 گرم در کیلوگرم) بودند. نتایج به دست آمده نشان دادند که میانگین افزایش وزن بدن و میانگین وزن بدن تحت تأثیر تیمارهای مختلف قرار گرفتند.(05/0>P). خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، شاخص تولید، ماندگاری و وزن نسبی رانها و سینه تحت تأثیر تیمارهای مختلف قرار نگرفتند.(05/0<P).براساس نتایج در کل دوره تیمارهای اسانس سنبل کوهی (mg/kg 400)، بهترین عملکرد وزنی، افزایش وزن روزانه، درصد لاشه و ضریب تبدیل نسبت به سایر گروه ها داشتند لذا استفاده از سطح mg/kg 400 قابل توجیه است
کلیدواژهها