نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه علوم دامی، ساوه، ایران
2 استاد، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده
به منظور تعیین اثرات نوع جیره نویسی بر عملکرد مرغ مادرگوشتی، تعداد 280 قطعه مرغ مادر و 40 قطعه خروس(50 تا64 هفتگی) در 4 تیمار آزمایشی با 10 تکرار (7 قطعه مرغ مادر بعلاوه یک قطعه خروس) در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل2×2 استفاده شد. در این آزمایش، فاکتور اول شامل 2 سطح اسید آمینه کل و اسید آمینه قابل هضم خوراک مصرفی، فاکتور دوم، شامل 2 سطح اسیدآمینه کل و قابل هضم احتیاجات مرغ مادر گوشتی، به مدت 15 هفته مورد اجرا گذاشته شد. نتایج نشان دادند، میانگین وزن تخم مرغ، درصد تولید تخم مرغ، وزن توده تخم مرغ و ضریب تبدیل خوراک در اثرات اصلی اسید آمینه خوراک واثرات متقابل اسید آمینه خوراک و احتیاجات مرغ مادر گوشتی دارای اختلاف بسیارمعنیداری بوده و مرغان مادرگوشتی دریافت کننده جیرهی تنظیم شده براساس اسید آمینه قابل هضم نسبت به کل خوراک دارای عملکرد بهترو بسیار معنیداری بودند (01/0p<)، تیمار 3، دریافت کننده جیرهی تنظیم شده براساس اسید آمینه قابل هضم خوراک بعلاوه اسید آمینه کل احتیاجات مرغ مادر گوشتی دارای عملکرد بهتر و دارای اختلاف معنیداری بود (01/0p<). این آزمایش نشان داد که نوع جیره نویسی بر کل صفات عملکردی و اقتصادی مرغ مادرگوشتی دارای تأثیرات معنیداری بوده (05/0p<) و تنظیم جیرههای غذایی بر اساس اسید آمینه قابل هضم خوراک سبب بهبود عملکرد و بازده مصرف پروتئین در مرغ مادر گوشتی گردید
کلیدواژهها
موضوعات